Sunday, June 28, 2009

Metrosexuali sau EMO?..."aceasi Marie cu alta palarie!"

Nu stiu daca voi ati observat, dar moda care predomina in randul tinerilor, in ziua de azi e disputata de cele doua curente; metrosexualii cu hainele lor "fine", si EMO cu hainele lor "negre". Dar putini stiu si observa ca in esenta cele doua curente sunt unul si acelasi, sau mai bine spus "aceasi Marie cu alt palarie". Explicatia e una simpla: Amandoua curentele pun accentul pe coafura manichiura si pedichiura. Poate ati observat ca metrosexualii si EMO se preocupa foarte mult de machiaj, de pensarea sprancenelor si al altor zone sensibile, de pilatul unghilor si lacuitul lor, de alifiile care te fac sa areti ca o papusa, de coafura tot mai extravaganta... motivele pentru care cele doua curente isi aleg adeptii sunt aceleasi, si cand spun motive ma refer la influentele sociale din cauza carora un tanar isi alege moda pe care o urmeaza: cercul de prieteni, muzica pe care o asculta, probleme personale sau complexele. In primul rand, prietenii sunt principalul motiv pentru care un tanar isi alege drumul in materie de imbracaminte, in al doilea rand apare muzica, dar e un motiv secundar deoarece si aceasta alegere se afla in stransa legatura cu prietenii, in al treilea rand apar problemele personale sau complexele reprezentate de nemultumiri materiale, spirituale, fizice si psihice, toate se rezuma la o atitudine si un mesaj pe care vrei sa-l transmiti.

In fine, toate aceste consideratii demonstreaza inca o data zicala "haina nu-l face pe om" si as merge si mai departe si spun ca nici muzica nu-l face pe om, toate sunt doar o iluzie, o aparenta, iar in esenta toti oamenii sunt aceeasi sau daca nu sunt la fel, cel putin nu ii putem delimita prin moda. Am aici de facut trei remarci:

1. Curentul EMO e o continuare mai trendy a curentului punk
2. Curentul metrosexual e o continuare al stilului Fancy
3. Esarfa o intalnim ca acesoriu in amandoua curentele, ea face legatura dintre doaua stiluri diferite

P.S. Nu sunt expert in moda(nu stiu sa ma imbrac) sau muzica(sunt afon), iar afirmatile mele sunt amatorisme...sper sa ma contraziceti :)

2 comments:

  1. Cu EMO imi e, oarecum, clar. De metrosexuali am auzit, dar nu mi-am batut capul, deci termenul imi este aproape necunoscut. Ce nu pricep este nevoia de a crea o uniforma. Adica, tii minte cat am urat, in generala, uniformele obligatorii, cand ne-am batut cu pumnii in piept ca sistemul ne omoara personalitatea, ca ne transforma in oi intr-o turma, etc. Acum se revine la asa ceva si asta nu pricep. Dar, pe de alta parte, cred cu tarie ca fiecare este unic in felul sau, chiar daca stilul vestimentar este asemanator cu a altei persoane. Si la urma urmei, fiecare se imbraca cum vrea, nu? Conteaza ce spui, cum gandesti, ce esti capabil sa faci.

    ReplyDelete
  2. mie mi se par ca emo cam dispar....si de metrosexuali nu prea am auzit

    ReplyDelete