Thursday, October 8, 2009

natura umana creata din singuratate si abandonata din plictiseala

Cica era odata o Creatura care se simtea singura, fara importanta si avea nevoie de un animal de companie care sa-l faca sa se simta superior, stapan si iubit asa ca si-a creat o copie (nereusita) pe care a inchs-o intr-o colivie numita Terra. Numai ca, dupa un anumit timp Creatura s-a saturat("Ma Plictisiti") de plansetele si milogelile animalului de companie care ii cerea tot felul de bazaconii si l-a lasat de izbeliste inchis in colivia sa. In Colivie animalul de companie s-a impartit in doua tabere; una care inca il mai asteapta pe Creator sa vina si sa-l iubesca ca la inceput si alta care incearca sa traiasca prin fortele proprii si sa depaseasca dependenta de stapan. Atunci bietul animal, in loc de alta ocupatie a inceput sa gandeasca...si-a creat unelte, culcus mai moale decat cel oferit de Stapan dar si indoieli, prejudecati, cutume, arme, nave spatiale ca sa iasa din colivie...toate din lipsa de altceva...



P.S. Sper ca nu am creat o noua religie :p

5 comments:

  1. E interesant ce spui, pare o formă de religie, dar până la dogmă trebuie să mai construieşti şi nişte reguli. Altfel, va rămâne numai o idee:)Îţi urez succes!:)

    ReplyDelete
  2. Nu mi se pare ca ai creat o noua religie, ci doar ai omis partea cu fructul oprit. In rest, mare diferenta intre versiunea biblica si versiunea ta n-ar prea fi..

    ReplyDelete
  3. offtopic:de ce te ai in lista de blogroll???
    cateodata te pierzi si te cauti acolo?

    ReplyDelete
  4. @Marius Ola: nu vreau sa creez o religie, tot ce am scri a fost din pictiseala si din lipsa de altceva...chiare nu-mi doresc sa fiu "parinte spiritual"(gen Mahommed)...e doar o prostie ce mi-a trecut prin cap!

    @Anca: diferenta nu e nici intre celelalte religiii, problema e de acceptare si a altor "interpretari" a creatie umane...daca esti ferm convins ca religiata ta e cea "adevarata' e un lucru bun daca o si respecti cu sfintenie...tocmai aici e problema, mie mi se pare ca toate religile au fost nascocite la fel cum am nascocit eu "povestea asta"...toate religile se bazeaza pe presupuneri si fatalism...eu cred ca exista ceva dincolo de moarte, o "creatura divina" dar nu-mi bat capul sa o definesc si sa o cunosc deoarece binele si raul e acelasi pentru fiecare religie, deci acest lucru trebuie bagat in seama si nu ideologia care de cele mai multe ori intuneca gandirea oamenilor...cate razboaie nu s-au dat din cauza unor neintelegeri ideologice?...dar toti stiu ca bine si rau aceleasi fapte, indiferent de cultura...de ce nu se poate trece peste "religile diverse" nascocite si sa se observe simplul fapt ca toti suntem la fel si nu ne deosebeste nimic!!!


    @hajari:pentru ca sunt unul dintre cei care urmaresc acest blog...imi place sa ma citesc :P

    ReplyDelete
  5. Un fel de Dalai Lama :) !
    Foarte interesanta ideea :)

    ReplyDelete