Wednesday, July 22, 2009

Politista de placintarie...fiecare in legea lui!

Motto: Nu toti avem dreptul la educatie si libertate...toti suferim din cauza asta!

Azi stateam si eu la coada la o placintarie ca un om flamand ce sunt si imi cumparam un suc(stiu ca suna ciudat dar asta faceam) cand, dintre blocuri, apare un puradel plapand, cu ochi infometati si inlacrimati care se aseaza pe treptele din apropierea "localului". Vazand ca nu-l baga nimeni in seama ma gandesc ca ar trebui sa ii ofer eu un leu doi si dau sa-mi scot bogatiile din buzunar cand apare de niciunde o politista care ii trazneste o mapa(de vreo 2 kg) in cap bietului copil care cade instantaneu la pamant dar fara sa scoata un sunet, politista striga raspicat spre bietul copil: "Ti-am spus ca aici sa nu mai vi, boule!". Cand am auzit sunetul surd si am vazut cum trupul firav al baietelului cade fara vlaga pe asfaltul infierbant parca am simtit si eu lovitura. Nu mi-am imaginat pana acum o femeie in stare sa loveasca un copil in asemenea hal, oare asa se poarta aceasta tampita si cu copii sai? Dupa cateva secunde, baietelul, care nu avea mai mult de 8 anisori se ridica masandu-si zona lovita, cu ochii in lacrimi dar si cu o ura salbatica adresata politistei. Atunci mi-am dat seama ca asa se nasc criminalii, sunt persecutati de la varste fragede pentru ca la maturitate sa omoare o politista pe strada care ii striga ca nu are ce cauta acolo! Dupa incident am observat ca "doamna" politista, desi era in timpul serviciului isi consuma cafeluta de dimineata la masa cu proprietarul placintariei...dupa vreo 40 de minute, cand trec prin preajma o regasesc in acelasi loc pe domnita noastra care facea de paza la placintarie in schimbul a 2-3 cafele si o placinta... desi imi venea sa o iau la intrebari m-am abtinut de la comentarii ca nu aveam timp, dar daca maine o gasesc tot acolo o sa dau de stire prin "sat" ca nu-si face corect datoria. In fine, sa revenim la baiatul cersetor care disparu-se intre timp din aria mea vizula. M-am intrebat daca avea el vreo vina ca s-a nascut intr-o familie defavorizata si daca rolurile ar fi fost inversate baiatul ar fi facut acelasi lucru? Nu pot sa raspund la aceste intrebari dar pot sa spun ca nu toti avem norocul sa ne nastem cu mancarea pe masa, unii se nasc saraci dar nu e vina lor ca nu au ce manca, iar daca le mai altoim si vreo doua trei "mape" peste cap le hotaram soarta cruda de criminali si hoti! Eu zic ca e mai bine sa cerseasca decat sa fure sau sa omoare pe cineva pentru o paine!

7 comments:

  1. tu spui ca americanii au avut victime in atacurile teroriste..
    ok..stii ca 80% din atacurile "teroriste" sunt defapt facute de americani..printre care si cel din 11/9 (doar pentru a avea sustinerea populatiei sa atace avganistanul) ma rog..

    ideea e:
    1)ca suntem discriminati (si asta nu neeaparat din vina noastra)
    2)ca suntem foarte influentabili
    3)ca suntem foarte corupri (daca nu stii de ce zic asta citeste ce s'a intamplat cu combinatul din orasul meu)
    4)prin bannerul ala nu atac (daca se poate numi atac) America,atac guvernul nostru si conducerea noastra..frate citeste cu atentie ce scriu apoi comenteaza(sau nu mai comenta deloc daca nu intelegi)
    si daca tu crezi ca fac asta ca sa devin "celebru"..wow..frate ai probleme!!..

    o sa imi ia blogul o sa am probleme cu legea..de unde le scoti..nu te supara dar tu ai iesit din casa in ultimii 10 de ani(la felul cum vorbesti si cum comentezi de fiecare data nu prea se pare) sau traiesti doar din carti?


    si lasa'i frate sa imi ia blogul..au tot dreptul sa il ia doar e al lor,exista si domenii .ro :))

    hai numai bine!!

    ReplyDelete
  2. mi-a placut postarea. :)
    imi era dor de tine!

    O zi buna!

    ReplyDelete
  3. Din pacate, vedem destul astfel de gesturi destul de des, in aceasta lume "civilizata" in care si noi ne traim existenta .

    ReplyDelete
  4. Ca la noi, la nimeni...Nu ma mai surprinde nimic, absolut nimic. Parca am un chef nebun sa atac ca acidul clorhidric, sa ironizez lume... Politista asta cine stie ce intelege prin a-si face datoria?? Ma gandesc sa nu faca prea mult exces de zel, biata de ea... si sa se streseze inutil...

    Off-topic: Si eu mi-am anulat Hi5-ul adineauri :D Nu de alta, dar stiam ca aveam sa ma enervez din cauza minunatului site, insa nu ma asteptam ca atat de repede...

    ReplyDelete
  5. Da, uite...întâmplător am avut ..plăcerea, dacă pot spune asa, ca în 18 ani să cunosc multe cazuri de..omor deosebit de grav, crimă premeditată si tot tacâmul si ai dreptate...multi dintre faptasi au avut o copilărie nu tocmai plăcută. Chiar dacă li se întâmplă lucruri minore, copii tin minte si nu ratează mai târziu ocazia să se răzbune

    ReplyDelete
  6. Ai dreptate, mai putin cu ultima fraza. Nu discriminez saracii, pe cat pot, incerc sa-i ajut, dar prezenta cersetorilor ma irita. Stiu ca purandeii aia mici, nespalati, cu haine murdare cersesc pentru ca sunt trimisi de parinti si daca nu fac bani sunt batuti, dar daca s-ar interzice cersitul parintii nu ar mai avea cum sa-i trimita si poate s-ar duce si ei oleaca sa castige o bucata de paine. Am dat bani la cersetori si i-am ajutat. Nu-i mai ajut de cand am gasit sandwich-ul ,pe care l-am dat la un cersetor, aruncat in fata scarii.

    ReplyDelete