Friday, May 15, 2009

Despre prostie, in general

Incep cu o constatare: Omul ajunge intelept atunci cand renunta la pasiuni in detrimenul ratiunii.

si continu cu un indemn: nu faceti din pasiuni un mod de viata!

Omul e produsul societatii, iar daca societatea e corupta, majoritatea oamenilor sunt corupti. Cei care condamna coruptia, sunt la randul lor corupti si gresesc amarnic!

Karl Max constat ca societatea e cladita pe conflictul intre clase si urmeaza urmatorul ciclu: cei care sunt la putere vor fi inlaturati de ceilalti, iar ceilalti, la randul lor, vor fi inlaturati de la putere de cei care au fost la putere(nu stiu daca ma fac inteles)

Trec din nou la pasiuni si zic: Pasiunile sunt generate de euforie si afrodisiace, adica de "sentimentele" corpului uman. Daca toti am urma aceste "sentimente" atunci societatea actuala nu ar fi posibila din cauza lipsei celor putini care mai si gandesc.

Trebuie sa le fim recunoscatori celor care au creat obiectele de langa noi prin ratiune si imitatie, deoarece viata actuala nu ar fi posibila fara inventii(sa zicem internetul)

Cei care care considera ca le este indreptatit sa se foloseasca de aceste inventii doar pentru a-si satisface sentimentele sunt niste prosti

11 comments:

  1. Prostul are un mare avantaj faţă de omul deştept, spunea cineva. De ce? Fiindcă este tot timpul mulţumit de el însuşi...

    ReplyDelete
  2. Total de acord cu Cristian Lisandru. Un bun prieten de al meu spunea "Daca eram mai prost, eram fericit". Sau dr. House, care afirma "Cu cat esti mai inteligent, cu atat vezi lucrurile mai complicat". Uneori, imi doresc sa fiu proasta (nu ca nu sunt deja, in anumite privinte), insa imi doresc sa ma scald intr-o prostie crunta, o ignoranta fara precedent, care sa ma faca sa ma rup de tot ce inseamna "worries". Bune idei in aceasta postare... WOW!! Ai pus Outlandish in playliiiiist!!!

    ReplyDelete
  3. Sper sa imi fi dat seama ;)) De fapt, cu totii suntem niste prosti, intr-o masura mai mare sau mai mica. In toti exista o doza de prostie si nebunie, poate ca asta e specific fiintelor umane...
    Oooo, sunt mai mult decat onorata! Iti multumesc din tot sufletul! Eu duc si o politica de promovare a celor de la Outlandish, ca merita, si m-ai ajutat enorm cu piesa pusa pe blog :) Mi-ai facut o super-surpriza! Sa ai un weekend cat mai frumos!

    ReplyDelete
  4. Nu de prosti imi este mie frica, pentru ca su fac parte dintre ei. Dar sunt ingrozit de cei si prosti si fuduli, vorba proverbului...

    ReplyDelete
  5. suntem totusi oameni, nu roboti, e firesc ca viata noastra sa fie influentata de pasiuni, iar daca oamenii ar face din pasiuni cariera cred ca ar fi perfect, pentru ca atunci cand faci ceea ce iti place cel mai mult, o faci mai bine decat oricine altcineva.

    apropo, nu am luat alegerile, deci ai in fata ta un parlamentar esuat :)

    ReplyDelete
  6. Sunt in asentimentul lui Crowley de data asta...si Doru, crede-ma ca se profita de inocenta ta! Si nu e doar dureros, e de-a dreptul revoltator. Sunt sigura ca Oreste intelege mai bine ceea ce vreau sa spun si-ti va da un sfat intelept...

    ReplyDelete
  7. Cleric, fii tu mai intelept si nu mai da apa la moara, te rog din suflet. Ca pe Simona e evident ca nu se poate conta...subiectul e mult mai complex decat crede ea si arunca niste chestii cu atata naivitate(pentru ca imi doresc si sper ca nu rea vointa). Toti au devenit predicatori acum....ce har, ce talent, ce alesi de Dumnezeu? Toti sunt destepti...bine mai...bine. Zicea Oreste ca nu intelege cum de e Dumnezeu la pertu cu Diavolul. Pentru ca pe el se poate conta, de-aia, isi stie interesele. Cu astia care mai stiu ei cate ceva, sunt suflete mai mult sau mai putin luminoase si super mega neintelepti e mai nasol. "The road to hell is paved with good intentions". Ce spuneam eu despre "prostie" ca entitate...

    ReplyDelete
  8. YEY! A schimbat Doru tactica! ;) Poti sa nu postezi ceea ce am scris inainte. Chiar te rog din suflet, dar vreau sa stii tu asta(ceea ce am scris). Pentru ca e foarte foarte important sa intelegi ca ceea ce face Simo nu e inocent deloc chiar daca ar fi ea super de treaba si om bun. E irelevant.

    ReplyDelete
  9. Mai tii minte ceea ce ai scris despre evrei si antihrist? Uita-te pe pagina ei....cat de mult ii iubeste ea....:)http://209.85.135.132/search?q=cache:13iFIYRKlMcJ:www.credo.ro/antihrist.php+antihrist&cd=11&hl=ro&ct=clnk&gl=ro Sa stii ca raul se poate manifesta prin cei mai puri oameni...:)

    ReplyDelete
  10. Simona, nu am nevoie de nimic. Cred ca lucrurile acestea trebuie predicate de catre cineva cu har. Sunt lucruri sfinte. De aceea sunt oameni alesi pentru asta. TU AI SPUS ca esti doar in clasa I in domeniu si totusi iti permiti sa dezbati chestiuni atat de delicate. Mi se pare acelasi romanism ieftin. Romanu se baga peste tot, ca e medicina el se pricepe, ca e inginerie el e expert. Subiectul era despre prostie! Tu ai inceput sa dezbati cumva lucruri de genul acesta. Nu e locul, nu e momentul, nu e rolul tau. Si cred ca ai o agenda. " De fapt e un subiect de viata si de moarte, literalmente." Eu vad fanatism in asta, nu vad nicio inocenta, in tratarea asa...din intamplare a subiectului. Discuti despre lucruri pe care crede-ma pe cuvant ca nu le intelegi. Poti sa nu ma crezi dar macar ai bunul simt sa recunosti ca ai dorit neaparat sa discuti lucrurile astea, ca vrei sa propagi ceva si ca inainte sa o dai prin crestinism ai fost si prin alte zone mai putin crestine. Mi-e irelevant cat de om bun esti. Sunt convinsa ca esti un om foarte luminos. Dar ceea ce faci e gresit. Eu asta am condamnat. Ca nu vrei sa astepti sa treci clasa I.

    ReplyDelete
  11. Cleric, lamuririle astea nu le vei obtine de la Simona. De aceea ti-am si atras atentia sa nu insisti. Da...ea predica. Spune ca e deschisa discutiilor, dar de fapt ea doar vrea sa tina de ale ei. Pe bune doar asta vrea si cred ca a devenit evident pentru toti. Pentru chestiuni mai de domeniul ezotericului poti sa ma intrebi pe mine si chiar pe "colegi" de-ai mei vechi care scriau pe blogul lui Oreste. Ei cunosc multe si universul asta al perceptiilor e minunat. Merita sa ne jucam putin. Simo poti pastra dogma pentru blogul tau, nu-ti condamna nimeni convingerile religioase dar vezi ca oamenii isi doresc altceva. Lasa pe fiecare sa citeasca Cartile Sfinte si sa inteleaga ei sau chiar sa discute cu un duhovnic daca isi doresc sa patrunda in profunzimi. Nu e suficient sa arunci niste cuvinte gen iubire si pace pentru a prostii pe prosti ca asta e mesajul tau. Ca e unul de iubire si bucurie, pentru ca nu e. Si va mai spun un lucru din tot sufletul meu. Mesajul divin e unul al iubirii, pentru ca "raul"(impuritatea) nu poate rezona cu asta. Daca pleci de la premisa ca TREBUIE sa inteleg, nu o sa intelegi nimic, pentru ca accesul la Cronica Akasha se face prin iubire, si stie Dumnezeu bine de ce. Eu v-am spus ca iubirea face trierea. Nu va lasati sedusi de cuvinte ieftine. Simtiti! Dumnezeu stie ce-i in sufletul vostru. La primul semn de altruism real veti descoperi porti deschise.:)

    ReplyDelete